Buitengewoon Kerst Buitengewoon Kerst
Buitengewoon Kerst 2017


Op 24 december om 19.30 uur is in het centrum van Noordwolde het Kerstverhaal op bijzondere wijze in de openlucht in beeld gebracht. Een koor, zangers, zangeressen, acteurs, muzikanten en een verteller brengen een voorstelling vergelijkbaar met The Passion. In plaats van de kruisiging van Jezus, ging het dit keer om zijn geboorte. In plaats van een groot verlicht kruis, was de ster van Bethlehem hét herkenningsteken.
Regisseur Bert Rossing nam de creatieve vrijheid om het Bijbelse verhaal in een hedendaags jasje te gieten. In combinatie met special effects werdt het een theatervoorstelling van formaat. Een evenement van maatschappelijke betekenis. Iedereen was welkom: jong en oud.
De toegang was gratis.

Een hoofdrol in Buitengewoon  Kerst waren weggelegd voor zanger Daniël Oostra en Ingeborg Kuperus . Daniël speelde de rol van Jozef en Maria werd gespeeld door Ingeborg . Voor de voorstelling werd vooral gebruik gemaakt van lokale artiesten en muzikanten.

Regisseur en schrijver van het stuk, Bert Rossing uit Assen, verdiende zijn sporen bij de regionale omroep RTV Drenthe. Ook regisseerde hij al tal van theatervoorstellingen.
Presentator van de avond is Andries Ophof uit Wilhelminaoord, ook bekend van RTV Drenthe.


 

terug