BEZOEK RUSSICH-ORTHODOX KLOOSTER VAN DE HEILIGE NICOLAAS BEZOEK RUSSICH-ORTHODOX KLOOSTER VAN DE HEILIGE NICOLAAS
Met de komst van migranten naar Nederland, zijn er ook christenen uit andere werelddelen naar Nederland gekomen die hun eigen tradities meenamen. In Himmelum (Fryslân) is sinds 1999 een orthodox klooster gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk. Bij voldoende belangstelling (minimaal 10 personen) kan er een bezoek aan het klooster worden afgesproken. Tijdens het bezoek wordt uitleg gegeven over de betekenis van het kerkgebouw, kaarsen, ikonen, kerkfeesten en vasten. De rondleiding duurt ca. anderhalf uur met thee/koffiepauze. In de pauze worden er videofilms vertoond met orthodoxe diensten.

Er wordt voor het bezoek een eigen bijdrage van
€ 6,50 gevraagd.
Gepaste kleding is noodzakelijk.

Wanneer: een nader te bepalen woensdag middag in het voorjaar
Opgave/info: ds. Alco Meesters, 0561-473829
                    acmeesters@hetnet.nl