AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming)

AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Op 25 mei dit jaar trad de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming, GDPR in het engels) in werking. In de media was er veel aandacht en ook veel gemeenten hadden veel vragen over de nieuwe privacy-wetgeving. Na meer dan 4 maanden na inwerkingtreding is nog niet alles duidelijk en zijn veel gemeenten nog aan het werk met de nieuwe wetgeving. Tijd voor een update:

lees meer »
 
'Niemand sterft voor zichzelf'

'Niemand sterft voor zichzelf'

Scriba over donorwet: 'Niemand sterft voor zichzelf'
ma 12 feb. 2018
Morgen (dinsdag 13 februari) beslist de Eerste Kamer over de donorwet. Ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, vindt het goed dat de discussie over donorregistratie wordt gevoerd. Ongeacht de uitslag van de stemming over dit wetsvoorstel roept hij iedereen op het donorcodicil in te vullen.

Niemand sterft voor zichzelf

 

lees meer »
 
65 jaar na watersnoodramp

65 jaar na watersnoodramp

Kerk in Actie ontwikkelde voor de actie Zeeland voor Pakistan een speciale krant en een boek over christenen in Pakistan, die is gratis te bestellen.

65 jaar na watersnoodramp: Zeeland doet iets terug voor Pakistan

In 1953 werd in de Pakistaanse havenstad Karachi geld ingezameld voor de watersnoodramp in Zeeland. Ongeveer 65 jaar later doen Zeeuwse kerken iets terug. Meer dan 57 Zeeuwse kerken hopen in 2018 samen met Kerk in Actie geld op te halen voor hulp in Pakistan.
 

lees meer »
 
Stilte en bezinning’

Stilte en bezinning’

In de rubriek 'Jong & oud' in het nieuwe magazine Petrus vertellen een jongere en een oudere uit dezelfde gemeente wat hen bindt en wat ze zoeken in de kerk.

‘We houden allebei van stilte en bezinning’

Ze schelen meer dan vijftig jaar, maar Celina Rijk (19) en Rina Wattel (73) uit Oost-Souburg zijn het opvallend vaak met elkaar eens. “Als het gaat om de kerk, is het goed dat het ‘moeten’ eraf is.”
 

lees meer »