Bezoek internaat september 2017 Bezoek internaat september 2017
Deze jongens gaan naar een soort gymasium voor mensen met een lichamelijke beperking. Na dit schooljaar moeten ze nog een jaar daar studeren voor hun diploma, daarna  willen ze een studie gaan volgen op een universiteit. We hopen hiermee dat deze jongens goed voorbereid op de arbeidsmarkt komen en daar een baan zullen vinden.
 
Net als in voorgaande reizen hebben we ook weer een aantal oud studenten en hun families bezocht. Tijdens een van de bezoeken ben ik met iemand naar een gebedsdienst in een  moskee geweest. Dit bezoekt heeft een bijzondere indruk op mij gemaakt en was voor mij daar ook een moment van bezinning. Je voelde een mate van verbondenheid met deze moslim gelovigen. Na afloop werd ik door de iman gevraagd iets te met de aanwezigen te drinken en te eten. Na hiervoor te hebben bedankt kon ik na een stevige omhelzing weer afscheid nemen.
We mochten ook genieten van één van de mooiste bezienswaardigheden van het land, nl. het meer van Iskanderkul en de bergen rondom dit meer. Dit bevindt zich in het westen van Tadzjikistan, waar de bergen ruim 4000 m. hoog zijn.
 
Na een hartelijke ontvangst door de directie van het internaat in Hisor, kregen we het verzoek het wasserij gebouw te renoveren of te vernieuwen. Dit hebben we inmiddels in het bestuur besproken en we zullen proberen dit verzoek te honoreren. Of dit zal lukken hangt af van het aantal aanmeldingen voor deze reis en de benodigde financiële middelen. Hieronder vindt u een oproep voor deelname aan een werkreis in deze zomer.
 
Wilt u meer weten over onze stichting dan kunt u onze website www.stichtingstype.nl bezoeken. Bankrekening NL62 RABO 0198 2970 09.
 
Abe Timmermans
 


 
terug