Ds. René de Reuver: over afgelopen verkiezingen.

Ds. René de Reuver: over afgelopen verkiezingen.

Ds. René de Reuver: "Als de uitslag van deze verkiezingen iets duidelijk maakt, dan wel dat we leven in een land van minderheden."
Als de uitslag van deze verkiezingen iets duidelijk maakt, dan wel dat we leven in een land van minderheden.

lees meer »
 
Nationale Protestantentest.

Nationale Protestantentest.

Nel Benschop is de hoogst genoteerde vrouw in de Nationale Protestantentest.

lees meer »
 
Heilig Avondmaal Heilig Avondmaal

Vraag
Wanneer mag/kan je echt aan het Heilig Avondmaal? Ik zat pas in de kerk en ik was bijna de enige die nog zat. Echt erg vond ik dat. Ik dacht, stel dat God nu terug zou komen dan hoor ik er hier als enige niet bij. Ik zit nu op belijdeniscatechisatie en daarna wordt er zo van je verwacht dat je daarna deelneemt aan het Heilig Avondmaal. Hoe moet ik dat doen?

Antwoord

lees meer »
 
Er is geen plaats

Er is geen plaats

i 27 dec. 2016
Net als in het kerstverhaal is er ook nu voor veel mensen in Nederland geen plaats om te overnachten.
Zoals gebruikelijk in december, staan we ook dit jaar stil bij de toekomstige ouders, die geen plek vonden om te overnachten. En zo kon het dat Jezus werd geboren in een stal. Maar ook vandaag de dag zijn er velen die geen onderdak, geen voedsel en geen kleding hebben. Onze overheid ontzegt het hun. Ook al was ons pleidooi om vluchtelingen te helpen met minimale levensbehoeften in Straatsburg gewonnen, de politiek heeft er geen opvolging aan gegeven.
 

lees meer »
 
Wie is God? Wie is God?

Er is meer tussen hemel en aarde? Veel mensen geloven wel dat er ‘iets’ is. God? Hoe kom je erbij te gaan geloven? Het heeft te maken met ervaringen die je opdoet. Kijk naar de natuur: is al dat moois er ‘zomaar’? Kijk naar jezelf en (je) kinderen: een product van een toevallige samenloop van omstandigheden? Soms ontdekken mensen middenin de misère dat er een kracht is die hun verstand en gevoel te boven gaat. God? De kern van het christelijk geloof
 

Foto genomen nabij de Westvierdeparten - de heide in bloei-

lees meer »
 
VoedselbankWeststellingwerf VoedselbankWeststellingwerf

Geachte lezers,

Om de ontwikkelingen bij de voedselbank goed te kunnen volgen zijn wij hier overgegaan naar een link die rechtstreeks naar de website van de voedselbank gaat.

Via de link hieronder komt u op de website van de voedselbank weststellingwerf.
http://www.voedselbankweststellingwerf.nl
In -lees meer- bedankje voedselbank aan onze gemeente.

lees meer »