* Ga naar: bekijk alle foto`s
* Daarna 1 keer op de eerste foto klikken zodat hij vergroot
*    Met > naar de volgende foto
*    Met × rechtsboven gaat u terug
Met terug onderin komt u weer hier terecht om het volgend album of naar een andere pagine te gaan.

Bloemschikken voorjaarsbloemstuk

Op 6 april zijn er weer een aantal dames wezen bloemschikken in het Anker.
Met als uitdaging een voorjaarsbloemstuk. Op de volgende foto`s kunt u zien wat zij ervan gemaakt hebben. Mij verbaast het toch elke keer wat voor mooie creaties er geschapen worden. Maar ze hebben dan ook een prima raadgeefster.

Paasvuur

Rond 20.00 uur werd het paasvuur ontstoken aan de zuiderweg door Geert Kuperus, het begon met een behoorlijke rookontwikkeling maar werd al snel een prachtig vuur. Waar vele toeschouwers zich aan kwamen verwarmen.

Pasen

Dit is de dag, dit is de dag,
die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij, wees daarom blij
en zing verheugd, en zing verheugd.
Dit is de dag die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij en zing verheugd.
Dit is de dag, dit is de dag,
die de Heer ons geeft.

Creatieve middag

Tien dames hebben op maandagmiddag 3 april tijdens de creatievemiddag bloemstukjes gemaakt voor de Pasen. Het was een hele gezellige middag waarbij een ieder naar huis ging met een prachtig eigengemaakt bloemstuk.

Bekijk alle foto's

Koken voor thuis en daklozen.

Op 22 februari j.l zijn 7 jongeren van de voortgezette Gereformeerde Kerk in Noordwolde en de Protestantse Gemeente Lindestreek samen naar Amsterdam geweest om daar te koken voor thuis en daklozen.

Het was om 9.00 uur verzamelen bij het kerkje in De Hoeve. We vertrokken met 2 auto’s richting Amsterdam. Na even te hebben moeten omrijden omdat er een afslag afgesloten was waren we dan rond 10.30 uur bij de Ikea. Natuurlijk eerst een ontbijtje gescoord voor één euro. Op naar de metro. Dit was voor een paar mensen de eerste kennismaking met een metro of tram.
Vanuit het Centraal Station naar de Dam gelopen. Hier eerst even gekeken want het is toch wel bijzonder. Het Monument op de Dam zie je ieder jaar op 4 mei op de t.v. maar dan in het echt lijkt het anders dan op de t.v. Maar het regende dik deze dag, dus niet te lang buiten gebleven en het Paleis op de Dam ingeschoten. Daar konden ze niet geloven dat jongens van 17 uit Friesland al zulke mannen kunnen zijn. Dus de ID kaarten moesten getoond worden voor we naar binnen mochten voor een prachtige audio tour.

Na een dik uur lekker droog en warm binnen geweest te zijn op naar buiten om wat te eten te zoeken. Het werd de Mac. Gezeten op de 3de etage lieten wij het ons goed smaken. Toen maar eens even met de tram en een poosje trammend door Amsterdam. Maar ja, we wilden er op een gegeven moment wel uit. Met de ene helft van de groep al buiten weigerden de deuren verder. Dus 1 groepje achtergelaten en de eerst volgende halte eruit en even teruglopen. Gelukkig zijn die afstanden niet zover.

De Dirk van de Broek kwam in middels in zicht om onze boodschappenkar te vullen.  Dit jaar hebben we gekozen voor Hutspot.
Nadat de aardappels geschild waren kon er met koken begonnen worden. Harm is zoals gewoonlijk onze opper koker in Amsterdam en wij vullen aan.
Op deze dag was de groep gasten niet heel groot, waarschijnlijk door het slechte weer. Dus alle gasten met een goed gevulde maag en een bakje voor de volgende dag naar huis.

Inmiddels hadden wij ook wel zin om naar huis te gaan. Rond 21.30 uur was iedereen van onze groep dan ook weer veilig thuis, en konden de verhalen vertelt worden.

Reis Tadzjikistan sept/okt 2016

In september 2016 hebben Hanna Bakker en Abe Timmermans een bezoek gebracht aan diverse families in Tadzjikistan en zijn een paar dagen naar het berggebied in het westen van Tadzjikistan geweest. Van deze reis hebben we een korte fotorapportage gemaakt.

Pannenkoekendag 2017

28 februari was het weer pannenkoekendag 19 personen hebben in het Anker pannenkoeken gegeten en de netto opbrengst voor de Voedselbank is € 72,00. Een mooie opbrengst.

Jubilaris Sippie Hoornstra

Sippie Hoornstra 50 jaar organist als het aan haar had gelegen niet te veel aandacht maar daar kwam ze niet mee weg zo`n hoogtepunt moet worden gevierd.
Sippie nogmaals van harte gefeliciteerd.

AED cursus in De Kosterije

Een aantal mensen van onze gemeente heeft een AED cursus gevolgd.
In deze fotosessie kunt u zien wat dit onderandere inhield.

Laan naar begraafplaats Noordwolde

Afgelopen jaar zijn de bomen die aan de laan naar de begraafplaats van Noordwolde stonden verwijderd en is er nieuwe aanplant gekomen tevens is de beuken heg doorgetrokken. Al met al is het een prachtig geheel geworden, de bomen moesten helaas wegens ziekte verwijderd worden.
Hier ziet u hoe het was en hoe het nu is.

High Tea middag 70+

Foto`s van de
Gezellige High Teamiddag 70+
dinsdag 7 februari 2017
 in het Anker te Steggerda

Prachtige winterfoto`s kerk Steggerda

Kerst Inn

Kerst Inn was weer een gezellig gebeuren met mooie kerststukjes heerlijke snert en vele andere koopjes.

Liturgisch bloemschikken november 2016

Alvast een voorproefje wat er allemaal gemaakt is voor de kerstinn.

Grote schoonmaak Anker

Met vereende krachten heeft weer de grote schoonmaak kerk en Anker plaatsgevonden.

Tekening kerk Noordwolde

Herstel kerk Noordwolde

Na de storm van een aantal weken terug, zijn er een aantal dakpannen losgeraakt van de kerk in Noordwolde. De firma L.P van der Garde heeft door middel van een hoogwerker dit probleem opgelost. Wat mooie plaatje opleverde.
Rita Akkerboom heeft een paar prachtige foto's hiervan gemaakt.

Bekijk alle foto's

Foto`s van voor de kerkrestauratie Noordwolde

Hoe de kerk eruit zag voor de kerkrestauratie 1964-1967

Door de aanbouw waren een paar trekbalken weggehaald, waardoor de muren naar buiten afweken. Ook was de kerk aan het verzakken omdat het veen door ontwatering was ingedroogd.