* Ga naar: bekijk alle foto`s
* Daarna 1 keer op de eerste foto klikken zodat hij vergroot
*    Met > naar de volgende foto
*    Met × rechtsboven gaat u terug
Met terug onderin komt u weer hier terecht om het volgend album of naar een andere pagine te gaan.


 
Kerk van Noordwolde in de steigers

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerk

Bekijk alle foto's
 
Jeugddienst

Bekijk alle foto's
 
Paasstukjes Creatieve middag

Bekijk alle foto's
 
High Tea

Bekijk alle foto's
 
Vrijwilligersavond

Vrijdagavond 25 januari is er een avond geweest voor alle vrijwilligers en partners. Helaas was het slecht weer maar des ondanks was het een redelijke opkomst. Klaas Pesman heeft twee blokjes prachtige orgelmuziek ter gehore gebracht. Er was gebak en koffie vooraf en tussen de twee blokjes muziek in, een happje en een drankje. De reacties waren zeer positief men heeft genoten zo werd er na afloop gezegd. Wel voor herhaling vatbaar maar dan met beter weer zodat meer mensen hiervan kunnen genieten.

Bekijk alle foto's
 
Bloemschikken

Ik heb een paar foto’s van het liturgisch bloemschikken. 
Donderdag 12 april
Onderwerp: tussen Pasen en Pinksteren.
Groeten Hinke

Bovenstaand stuurde Hinke mij toe en ik blijf mij elke keer weer verwonderen hoe creatief de dames elke keer zijn, echte kunstwerken prachtig, volgens mij is hier wel een markt voor.
Als je al die mooie bloemen ziet en niet alleen bij het bloemschikken ook in de natuur is alles weer prachtig. Dan is het onderstaand lied echt op zijn plaats.

Lied 218:1,2,3,4, 5 (Dank U voor deze nieuwe morgen)
Dank U voor deze nieuwe morgen,
dank U voor elke nieuwe dag.
Dank U dat ik met al mijn zorgen
bij U komen mag.
 
Dank U voor deze mooie aarde,
dank U voor sterren, maan en zon.
Dank U dat U ons wilt bewaren,
kracht en levensbron.
 
Dank U dat alle vogels zingen,
dank U voor elke boom in bloei.
Dank U voor zoveel goede dingen,
dank U dat ik groei.
 
Dank U voor steun in moeilijkheden,
altijd ziet U naar mensen om.
Dank U voor vrienden en voor vreemden
die ik tegenkom.

 

Bekijk alle foto's
 
Paasvuur 2018

Ook in 2018 een prachtig paasvuur op het land van de familie Kuperus.

Bekijk alle foto's
 
Creatieve middag

Tijdens de creatieve middag woensdag 14 maart zijn weer prachtige paasstukjes gemaakt. Iedereen kwam gewapend met een tangetje en snoeischaar naar De Kosterije. En natuurlijk was iedereen van harte welkom.

 

Bekijk alle foto's
 
Gezellige middag 70+

Bekijk alle foto's
 
KERST INN 2017

Bekijk alle foto's
 
Bloemschikken voorjaarsbloemstuk

Op 6 april zijn er weer een aantal dames wezen bloemschikken in het Anker.
Met als uitdaging een voorjaarsbloemstuk. Op de volgende foto`s kunt u zien wat zij ervan gemaakt hebben. Mij verbaast het toch elke keer wat voor mooie creaties er geschapen worden. Maar ze hebben dan ook een prima raadgeefster.
 

Bekijk alle foto's
 
Pasen

Dit is de dag, dit is de dag,
die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij, wees daarom blij
en zing verheugd, en zing verheugd.
Dit is de dag die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij en zing verheugd.
Dit is de dag, dit is de dag,
die de Heer ons geeft.
 
 

Bekijk alle foto's
 
Koken voor thuis en daklozen.

Op 22 februari j.l zijn 7 jongeren van de voortgezette Gereformeerde Kerk in Noordwolde en de Protestantse Gemeente Lindestreek samen naar Amsterdam geweest om daar te koken voor thuis en daklozen. 

Het was om 9.00 uur verzamelen bij het kerkje in De Hoeve. We vertrokken met 2 auto’s richting Amsterdam. Na even te hebben moeten omrijden omdat er een afslag afgesloten was waren we dan rond 10.30 uur bij de Ikea. Natuurlijk eerst een ontbijtje gescoord voor één euro. Op naar de metro. Dit was voor een paar mensen de eerste kennismaking met een metro of tram.
Vanuit het Centraal Station naar de Dam gelopen. Hier eerst even gekeken want het is toch wel bijzonder. Het Monument op de Dam zie je ieder jaar op 4 mei op de t.v. maar dan in het echt lijkt het anders dan op de t.v. Maar het regende dik deze dag, dus niet te lang buiten gebleven en het Paleis op de Dam ingeschoten. Daar konden ze niet geloven dat jongens van 17 uit Friesland al zulke mannen kunnen zijn. Dus de ID kaarten moesten getoond worden voor we naar binnen mochten voor een prachtige audio tour.

Na een dik uur lekker droog en warm binnen geweest te zijn op naar buiten om wat te eten te zoeken. Het werd de Mac. Gezeten op de 3de etage lieten wij het ons goed smaken. Toen maar eens even met de tram en een poosje trammend door Amsterdam. Maar ja, we wilden er op een gegeven moment wel uit. Met de ene helft van de groep al buiten weigerden de deuren verder. Dus 1 groepje achtergelaten en de eerst volgende halte eruit en even teruglopen. Gelukkig zijn die afstanden niet zover.

De Dirk van de Broek kwam in middels in zicht om onze boodschappenkar te vullen.  Dit jaar hebben we gekozen voor Hutspot.
Nadat de aardappels geschild waren kon er met koken begonnen worden. Harm is zoals gewoonlijk onze opper koker in Amsterdam en wij vullen aan.
Op deze dag was de groep gasten niet heel groot, waarschijnlijk door het slechte weer. Dus alle gasten met een goed gevulde maag en een bakje voor de volgende dag naar huis.

Inmiddels hadden wij ook wel zin om naar huis te gaan. Rond 21.30 uur was iedereen van onze groep dan ook weer veilig thuis, en konden de verhalen vertelt worden.
 

Bekijk alle foto's
 
AED cursus in De Kosterije

Een aantal mensen van onze gemeente heeft een AED cursus gevolgd.
In deze fotosessie kunt u zien wat dit onderandere inhield.

Bekijk alle foto's
 
Laan naar begraafplaats Noordwolde

Afgelopen jaar zijn de bomen die aan de laan naar de begraafplaats van Noordwolde stonden verwijderd en is er nieuwe aanplant gekomen tevens is de beuken heg doorgetrokken. Al met al is het een prachtig geheel geworden, de bomen moesten helaas wegens ziekte verwijderd worden.
Hier ziet u hoe het was en hoe het nu is.

Bekijk alle foto's
 
Prachtige winterfoto`s kerk Steggerda

Bekijk alle foto's
 
Tekening kerk Noordwolde

Bekijk alle foto's
 
Herstel kerk Noordwolde

Na de storm van een aantal weken terug, zijn er een aantal dakpannen losgeraakt van de kerk in Noordwolde. De firma L.P van der Garde heeft door middel van een hoogwerker dit probleem opgelost. Wat mooie plaatje opleverde.
Rita Akkerboom heeft een paar prachtige foto's hiervan gemaakt.

 

Bekijk alle foto's
 
Foto`s van voor de kerkrestauratie Noordwolde

Hoe de kerk eruit zag voor de kerkrestauratie 1964-1967
 
Door de aanbouw waren een paar trekbalken weggehaald, waardoor de muren naar buiten afweken. Ook was de kerk aan het verzakken omdat het veen door ontwatering was ingedroogd.

Bekijk alle foto's