Nieuws van de predikant Nieuws van de predikant

Het jaar 2018 ligt alweer grotendeels achter ons. Komende maand zijn de zogenoemde advents weken waarin we uitkijken naar de komst van Gods Zoon in de wereld, die we met Kerst zullen vieren. Rondom Kerst zijn er traditiegetrouw naast de gewone zondagse diensten ook andere diensten en bijeenkomsten. Een drietal wil ik even expliciet noemen: het Festival of Lessons and Carols op zondagavond 16 december in de Rooms-Katholieke kerk te Steggerda en de kerstzangdienst op kerstavond 24 december in De Duker te Noord- wolde. Ook zullen dit jaar weer kerststallen in de kerk van Noordwolde worden geëxposeerd.

lees meer »
 
PREDIKANT

PREDIKANT

Ds. A.C. Meesters
Steggerdaweg 39, 8395 PJ Steggerda
Telefoon: 0561-476869
Emailadres:

 
Om over na te denken Om over na te denken

KERST EN KERSTFEEST
Vorig jaar wilde ik een nieuwe adventsster kopen, omdat de mijne kapot was. Gelukkig had een winkel in de weken voor advent er een in de aanbieding. Bij thuiskomst bekeek ik mijn aankoop nauwkeuriger en zag dat op de doos ‘Lichtster’ stond. De adventsster bleek ineens een lichtster te zijn geworden zoals ook de kerststol een feeststol is geworden, en de wens
‘Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar’ vrijwel ongemerkt is vervangen door ‘Prettige Feestdagen’. Vroeger kon je op Kerstavond een Kerstnachtdienst op de televisie bekijken, tegenwoordig heb je alleen nog maar om middernacht een mis. Sluipenderwijs wordt Kerst van zijn christelijke karakter ontdaan. De achtergrond van deze ontwikkeling ligt in de komst van immigranten die een andere godsdienst aanhangen én dat steeds meer autochtone Nederlanders zichzelf niet meer als christen beschouwen.

lees meer »